Advies voor een pensioenvoorziening op maat

met oplossingen die aansluiten op uw wensen

Pensioenen zijn complexe materie. Wat is de beste keuze voor u en uw organisatie, voor nu en de toekomst, voor werkgevers en werknemers? Als pensioenexpert helpt Laater u met het correct en betrouwbaar inrichten van de pensioensopbouw, tegen een zo aantrekkelijk mogelijke premie. Wij luisteren naar uw wensen en zetten deze om in praktisch advies. Zo krijgt u grip op uw pensioenvoorziening en weet u zeker dat voor uw organisatie alles goed is geregeld.

 

Werkgevers

Als organisatie bent u verantwoordelijk voor de (collectieve) pensioensregeling van uw werknemers. Laater adviseert u op zowel juridisch als fiscaal gebied over pensioenzaken bij bijvoorbeeld fusie- en overnametrajecten en over nieuwe en bestaande pensioenregelingen. Indien nodig bemiddelen wij namens u met de pensioenuitvoerders.

Daarnaast helpt Laater bij het begrijpelijk maken van deze materie voor uw HR-afdeling. Wie bieden op dit gebied cursussen en trainingen over pensioen aan. Bovendien staan onze experts altijd klaar om uw HR-medewerkers te helpen bij moeilijke vraagstukken.

 

Ondernemingsraden

De ondernemingsraad heeft bij veel pensioenvraagstukken een instemmingsrecht. Dat betekent dat de OR moet meebeslissen over deze ingewikkelde materie. Ondersteuning van een professional is daarbij veelal een must. Daarbij kan – in onze visie – de adviseur van de werkgever nooit dezelfde zijn als de adviseur van de ondernemingsraad. Hoe goed de relatie tussen beide partijen ook kan zijn, de belangen kunnen soms heel tegenstrijdig zijn.

Laater heeft veel ervaring bij de begeleiding van ondernemingsraden. Zowel met training, advisering, het geven van second opinions als het voeren van onderhandelingen samen of namens de ondernemingsraad.

 

Directeuren-grootaandeelhouders en zelfstandig ondernemers

Wie een eigen bedrijf heeft of DGA is bij een onderneming, had tot 2017 de keuze tussen pensioen opbouwen via een verzekeraar of in eigen beheer. Het pensioen in eigen beheer moet worden uitgefaseerd: toekomstige opbouw is sinds 2017 niet meer toegestaan en tot en met 2019 kunt u nog profiteren van fiscaal gunstige omzettingsmogelijkheden.

Laater biedt een compleet pakket aan pensioenadvies aan waarbij de voor- en nadelen van alle mogelijkheden in kaart worden gebracht. Door ons te richten op uw persoonlijke situatie, organisatie, wensen en eisen komen wij tot een weloverwogen advies en stellen wij voor u een pakket op maat samen.

 

Accountants, fiscalisten, assurantiekantoren, advocaten en bedrijfsadviseurs

Voor financieel en juridisch adviseurs biedt Laater ondersteuning aan in de vorm van cursussen en trainingen met betrekking tot pensioen. Onze pensioenexperts vullen aan en springen bij, daar waar de eigen kennis en ervaring ophoudt. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op pensioengebied, de impact hiervan op huidige regelingen en eventuele financiële consequenties en risico’s. Deze kennis delen zij bijvoorbeeld op onze periodieke actualiteitenbijeenkomsten, speciaal voor adviseurs in andere sectoren.

 

Honderd procent onafhankelijk

Laater verzorgt pensioenadvies uitsluitend op declaratiebasis en hanteert hiervoor al sinds haar oprichting geen (afsluit)provisie. Zo zijn onze diensten honderd procent onafhankelijk. Gegarandeerd net zo helder als ons pensioenadvies dus!

Onze klanten aan het woord

Zij gingen u voor, ontdek hun ervaringen

  • Timing
   Timing

   Martijn Visser van Laater heeft onze ondernemingsraad erg geholpen om, in Jip en Janneke taal, door het ‘woud’ in pensioenland te komen. Hierdoor is deze moeilijke materie inzichtelijker geworden voor de OR-leden. Tevens heeft Martijn ons, als OR, geholpen/geadviseerd bij een nieuw af te sluiten pensioenregeling. Hierdoor hadden wij professionele ‘munitie’ om de onderhandeling met de directie aan te gaan!

   Daan Vrijdag - Ondernemingsraad Timing - Apeldoorn

  • Antalis
   Antalis

   Met Laater hebben we als ondernemingsraad van Antalis Nederland een heel goede ervaring. Martijn heeft ons door pensioenland geloodst bij een verandering van pensioenvorm binnen ons bedrijf. Martijn heeft ons een cursus gegeven over het wel en wee van pensioenen, waar op te letten en wat te doen. Daarnaast heeft hij ons van een goed advies voorzien waarbij we de onderhandeling konden voortzetten met de bestuurder en hier goed zijn uitgekomen voor alle medewerkers. Laater werkt correct en voor iedereen begrijpelijk.

   Rob Curfs - Secretaris ondernemingsraad Antalis - Almere

  • KOCH Advocaten
   KOCH Advocaten

   Ik heb Martijn ontmoet op een netwerkbijeenkomst en we hebben toen een hele gezellige babbel gehad, waarbij hij ook heeft uitgelegd wat zijn werk inhoudt. Nooit gedacht dat we nadien zo veel zouden gaan samenwerken; in arbeidsrechtelijke zaken waarin complexe pensioenmaterie speelt, schakel ik altijd de deskundigheid van Martijn in, en met succes! Martijn is een kei op zijn vakgebied, heel transparant in wat hij doet, en door de manier waar hij over pensioen en alles wat daar mee samenhangt praat, ben ik het zelfs interessante materie gaan vinden.

   mr. Christine Pannekoek - KOCH Advocaten - Breda

  • Basenet Internet Projects
   Basenet Internet Projects

   Martijn Visser van Laater heeft ons na een zeer heldere uiteenzetting geholpen met de begeleiding naar een nieuwe pensioenregeling. Naast de administratieve ondersteuning heeft hij ook gezorgd voor duidelijke communicatie naar het personeel middels een toegankelijke presentatie. Staat altijd klaar en reageert pro-actief op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Kortom een aanrader!

   R.J. Pepping - directeur Basenet Internet Projects - Amsterdam

  • ATKB
   ATKB

   Laater adviseert ons op pensioengebied en zusterbedrijf Pensioen Beheer Nederland ondersteunt ons bij het pensioenbeheer. Laater heeft ons o.a. geadviseerd in een verlengingstraject en heeft daarbij tevens onze medewerkers geïnformeerd. Beide trajecten zijn tot volle tevredenheid van de directie en de ondernemingsraad verlopen.

   Johan Burger - directeur ATKB - Middelharnis/Waardenburg/Zoetermeer

  • Adagium
   Adagium

   Adagium Corporate Finance BV is een mkb bedrijf met 7 personen die actief is in de markt van bedrijfsopvolging en –overdrachten. Adagium heeft alleen hoog opgeleide medewerkers in dienst die zelf heel goed weten wat er te koop is op het gebied van pensioenen. Als ondernemer ben ik van mening dat je pas een goede werkgever bent als je voor het heden maar vooral ook voor de toekomst van je personeel kan zorgen. Als bedrijfsslogan hebben wij voor onze klanten de slogan: “Ieder bedrijf een goed vervolg “. En deze slogan geldt zeker niet alleen voor de ondernemingen van onze klanten maar zeker ook voor ons belangrijkste “bezit”, Onze Mensen, ons Team !

   In het afgelopen jaar hebben wij ons pensioenbeleid geheel herzien. Samen met Erik Kuijpers van Laater hebben we gekeken naar de wensen van onze medewerkers en naar de mogelijkheden van ons bedrijf. Ook hebben we ruim gesproken over de effecten voor partners van onze medewerkers en/of de kinderen. Immers iedere situatie is anders. Bij de inventarisatie heeft Erik ons bijzonder persoonlijk, vertrouwelijk en oprecht geadviseerd in de vele keuze’s die gemaakt moesten en konden worden. Voor een MKB – Ondernemer blijft de materie van pensioen toch echt specialistenwerk. Ja, en dat kan je zeker zeggen bij Erik. Na de inventarisatie is Erik gekomen met een plan van aanpak en een presentatie voor alle medewerkers. Ook hebben de medewerkers een individueel gesprek gehad met Erik om hun wensen en eigen positie met hem te bespreken. Na deze besprekingen hebben wij, als directie, een terugkoppeling gekregen en heeft Erik een vergelijk gemaakt tussen de verschillende aanbieders. Een terugkoppeling niet alleen op papier maar ook in een persoonlijk gesprek. Juist dat hebben wij gedurende dit proces als zeer prettig ervaren. Uiteindelijk hebben we het advies van Erik gevolgd en hebben onze medewerkers een prachtige individuele pensioenpolis die ze mee kunnen nemen in de toekomst. Maar daar gaan we uiteraard niet van uit. Wat we willen is een goede werkgever zijn voor alle mensen die bij ons werken. Erik is daar een belangrijke schakel in geweest, Adagium beveelt Erik en Laater dan ook van harte aan.

   Albert Dominicus - Adagium Corporate Finance - Veghel

  • Pascal Ramen en Deuren
   Pascal Ramen en Deuren

   Laater is de pensioenadviseur die je als werkgever zoekt,

   Duidelijke en korte lijnen, één aanspreekpunt en een duidelijke heldere vertaling van de regels die ons door Den Haag worden opgelegd, en ook nog regelmatig worden gewijzigd. Ook een duidelijke voorlichting richting het personeel, in duidelijke begrijpbare taal! Oftewel de juiste partner voor een goed pensioen voor je personeel.

   Tom Lauwers - directeur Pascal Ramen en Deuren - Deurne